کوتاه سخن اینکه، میخواهیم بدانیم که پروفیل چیست و چگونه تولید میشود و چه کاربردهایی در صنعت ساختمان دارد؟ از چه ویژگیهایی برخوردار است، همچنین به انواع مختلف پروفیل اشاره خواهیم کرد، تا اطلاعات مختصری به شما داده باشیم همچنین توجه داشته باشید که میتوانید پس از مطالعه این مقاله به راهنمای خرید پروفیل مراجعه کرده و به راحتی خرید خود را نهایی کنید. پس با ما تا انتهای این متن همراه باشید.
فهرست محتوا
پروفیل چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
وقتی به کارخانهها و یا فروشگاههای مصالح ساختمانی در سطح کشور مراجعه میکنید و به دنبال مصالح فلزی هستید، اینجا باید بدانید که چه چیزی را باید از فروشنده درخواست کنید، تا برایتان تهیه کند، به همین دلیل به شما عرض میکنیم که وقتی به دنبال مصالح فلزی هستید از قبیل فولادی یا آلومینیومی میتوانید بگویید پروفیل میخواهید.
در زبان انگلیسی اصلی پروفیل (Profile) به تمامی تجهیزاتی گفته میشود که برای ساختن درب و پنجره و لوله و حصار و نمای ساختمان و از این قبیل چیزها از آن استفاده میکنند.
برای مثال از پروفیل آلومینیومی در ساختمانسازی در اروپا استفاده میشود، آنها قاب پنجرهها و درها را از این نوع محصول میسازند، یعنی پروفیل آلومینیومی.
پروفیل چه کاربردهایی در صنایع ساختمان دارد؟
انواع مختلف پروفیلها با توجه به عواملی که در ساخت آن دخیل هستند، مثل جنس، ابعاد، ضخامت و غیره دارای استقامتها و کاربردهای مختلفی است. به عنوان مثال در همین فرایند ساختمان سازی تقریبا جایی نیست که از انواع پروفیلها استفاده نشود. شما هم با توجه به این که در چه مرحلهای از ساختمان سازی هستید میتوانید به دنبال پروفیل بهینه و کاربردی برای خودتان بگردید.
حالا اگر در ساختمانسازی در مرحلهی سفتکاری هستید، و احتیاج به تیرآهن و میلگرد دارید میتوانید در بازار به دنبال «پروفیل باز» بگردید، همچنین پروفیل باز در اشکال نبشی ، ناودانی ، هاش و چهارپهلو نیز تولید میشود و در کار ساختمانسازی بسیار کاربرد دارد.
به یک سری از پروفیلها هم پروفیل بسته گفته میشود که برای ساخت این کرکرههای برقی برای مغازهها و درب پارکینگها استفاده میشود. همچنین به شکل چهارچوب تحت عنوان پروفیل درب و پنجرهها از پروفیلهای بسته استفاده میشود.
آشنایی با انواع پروفیل
عموما پروفیلها به دو دسته اصلی پروفیل باز و بسته تقسیم بندی میشوند. این دسته بندی بر اساس سطح مقطع پروفیل انجام میشود که در ادامه نمونههایی از پروفیلهای باز و بسته را برای شما شرح خواهیم داد:
پروفیل باز:
- تسمه
- پروفیل Z
- انواع مختلف نبشیها
- انواع مختلف ناودانیها ( در این خصوص مقالهای کامل و جامع هم نوشته شده است که در این لینک میتوانید بخوانید)
پروفیل بسته:
- پروفیل و قوطی
- پروفیلهای مورد استفاده برای ساخت نردهها
- پروفیلهای مورد نیاز برای ساخت چهارچوب در و پنجره
مواد اولیه و استانداردهای پروفیل
خواستم یک مختصر هم در مورد مواد اولیهی این محصول حیاطی برای صنعت ساختمانسازی هم بگویم، و آن اینکه خدا رو شکر این مواد اولیه را کارخانهی بزرگ و قدرتمند فولاد مبارکه در بسیار بالایی تولید میکند و نیاز کشور را در این زمینه تأمین میکنند، و نیاز زیادی برای واردات این مواد اولیه نداریم، که البته الان کمبود را از کشورهای آسیای میانه، اروپا و همچنین از برزیل تأمین میکنیم.
یک نکته در تولید پروفیل وجود دارد و آن اینکه ورق مصرفی برای تولید پروفیل باید ترکیبات شیمیایی خاص داشته باشد و از خواص مکانیکی خوبی برخوردار باشد تا تولیدکنندگان پروفیل بتوانند در هنگام تولید با مشکلات ناخالصی و عیوب مواجه نشوند و همچنین مواد اولیه مناسب و خوب باعث میشود که شمای خریدار هم از کالای باکیفیتی برخوردار شوید.
ورق مصرفی با استاندارد ST37.2 یا JIS G 3131 یا G 3132 دارای ترکیبات شیمیایی مشخصی شامل سیلیس با ۰/۳۵، کربن با ۰/۳ تا ۰/۱، گوگرد ۰/۰۴، فسفر ۰/۰۴، منگنز ۰/۵ است و برای تولید شدن پروفیل است و در حال مصرف است. یادآور میشوم که این استاندارد هم در مواردی خاص میتواند تغییر کند، البته با نظر کارشناسان و متخصصان.
حالا ورقهای فولادیای که به کارخانه وارد میشوند وزن میشوند و با توجه به تمامی مشخصات ابعادی و مصرفی آنها در مکان خاص خود انبار میشوند و آماده برای رفتن روی خط تولید برای تولید میشوند.
فرآیند تولید پروفیل چگونه است؟
حالا این کلافهای خریدار شده را در دستگاههای برش به صورت نوارهایی با عرض معین شده بریده میشوند، و به بازار عرضه میشوند. البته این دستگاهها با ارائهی سفارش و چگونگی بهرهبرداری، قسمتهای مختلفی دارد و به همین دلیل است که بعضی از این تولیدات را تماماتوماتیک تولید میکنند و بعضی دیگر را نیمهاتوماتیک.
مشخصات یک دستگاه برش، یک ذخیرهی کلاف دارد، ضربهگیر میز حمل کننده، ، کلافگیر و سیستم بازکنندهی طوقههای کلاف، سیستم کنترل کننده کناره برای بهتر تنظیم کردن، صاف کننده ورقها، گیوتین و قرقره هدایت ورق، غلتک تغذیه ورق، بخش اصلی برش، غلتکهای جداکنندهی نوارهای بریدهشده، نگه دارندهی نوارها و در آخر نوارجمع کن، را میتوان اشاره کرد.
وقتی کلاف را روی کلافگیر گذاشتند ــ این کلافگیر دارای حرکت دورانی است ــ کلافگیر میگردد و پس از بازشدن طوقها، ورق هدایت میگردد تا به غلتکهای صافکننده. با این کار ورق را صاف و تخت میکنند. و سپس با گیوتین سر ورقها را میبرند و سپس به سمت جوشکاری هدایت میشوند.
حالا ورقها به وسیلهی غلتکهای تغذیه به سمت دو شافت اصلی که محرک هستند حرکت میکنند، بهعلاوه بر روی شافتهای اصلی تیغههایی وجود دارد از فولاد، با انجام عملیات حرارتی روی آنها و رسیدن سختی آنها به 59 تا 61 راکول میرسد. مابین آنها نیز با عرض نوارهای مورد نیاز تنظیم است و وقتی ورق از بین این تیغهها عبور میکند، برش میخورد.
دو عدد شافت جداکننده برای هست که روی آنها تیغههای کوچکی نصب شده است که باعث میشود ورقهای بریده شده به شکلی منظم و دقیق رو به سمت جلو حرکت کنند و در گیرهی مخصوصی که درون نوارجمعکن وجود دارد، درگیر شود. چندسانتیمتری هم قطر نوار جمعکن کم و زیاد میشود.
این اعمال باعث میشود که دو لبهی گیره جمع شوند و سر نوارها گرفته شوند و از سوی دیگر در پایان زمان تخلیه نوارها، داخلیترین لایهی ورق جدا شود و به آسانی میشود نوارها را توسط میز متحرک و صفحهای که سمت محور اصلی حرکت میکنند به خارج هدایت شوند.
و در مرحلهآخر نوارجمعکن تمام ورق را میکشد و تا تمام شدن کل طول کلاف آن را ادامه میدهد. و اینگونه است که نوارها همه دستهبندی و به بخشهای مربوطه برده میشوند تا برای تولید فرستاده شوند.
روشهای تولید پروفیل
پروفیل به صورت مستقیم و غیر مستقیم تولید میشود و نوع انتخاب به امکانات و ماشینهای مورد نیاز از نظر طراحی دارد. و باید بدانید که پروفیل باز معمولا به روش مستقیم تولید میکنند.
دستگاههای تولید لوله و پروفیل کلا دارای بخشهای تغذیه نوار، انباره، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، فرمینگ که از دو بخش شکلدهندهی اولیه و شکلدهندهی پایانی، قسمت جوش دو لبه پروفیل، همچنین براده بردار، سردکن، سایزینگ با ۴ تا ۶ دروازه، خمش و پیچش گیر، برش یا اره اتوماتیک، شتاب دهنده و در آخر میز تخلیه است.
یک نکته قابل ذکر است که این دستگاهها برای شکلدادن به ورق در حال عبور از بین دو قالب پایین و بالا در حال دوران در دروازههای متعدد تا رسیدن به تولید محصول پایانی باید به روش سرد انجام گردد.
سخن پایانی
این اطلاعاتی مختصر بود دربارهی پروفیل و چگونگی تولید آن در کارخانههای کشورمان، امیدوارم که بتوانید از این اطلاعاتی که به شما ارائه شد استفاده کنید، البته لازم به گفتن نیست که شما میتوانید برای تهیهی پروفیل به سایتهای معتبر هم رجوع کنید، و بدانید که امروزه روزه دیگر روزگار سایتهای نامعتبر به سر آمده و شما میتوانید با کمی دقت و تمرکز به اطلاعات درست دست بیابید و با گزینش بین آنها به منظور خود، که همان خرید درست است برسید. تیم مشاوره پیش از خرید آلور فولاد تا انتهای این مسیر و رسیدن کالاهای مورد نظرتان به دست شما همراهتان خواهد بود.
No comment yet, add your voice below!